Can Costa
Santa Eulàlia de Ronçana

Entre el camí de Can Costa i el camí de Can Marxant

La coberta es troba en estat deficient.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Costa és una masia del segle XIX que ha estat reformada per adaptar-la com a habitatge modern.

És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies, una de les quals es correspon amb un cos annex. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures d'arc pla arrebossat, amb dos portals situats als extrems. A la façana de ponent s'hi va adossar un cos d'un sol nivell d'alçat que durant uns anys va funcionar com a botiga. A l'altra façana lateral també hi ha adossat un cos annex. Les façanes laterals i posterior presenten poques obertures, totes d'arc pla arrebossat o ceràmic. A l'interior s'observen les restes de l'antic forn de pa. El tractament dels murs és arrebossat amb morter, que allà on es troba deteriorat permet veure el parament de pedra irregular lligada amb argamassa, de majors dimensions a les cantonades.

La masia de Can Costa va ser construïda durant la segona meitat del segle XIX. Les escriptures més antigues que es conserven a la casa són de l'any 1879. Al cadastre no hi constarà fins a l'any 1890.