Can Congostell
La Roca del Vallès

A ponent del terme.

Desaparegut
    ALTRES BÉNS (PEP 2011)
    Jacob Casquete Rodríguez

Jaciment romà localitzat al nord de Can Congostell, entre el cim de la carena i la casa, on es varen localitzar, de manera dispersa i superficial, diferents fragments ceràmics d'època romana (tègula, dòlia, àmfora i algun fragment de molí rodó) , encara que malauradament cap estructura.

El jaciment fou localitzat per Josep Estrada l'any 1949. Durant la prospecció realitzada vers el 1983, per la Carta Arqueològica de la Generalitat, es va localitzar material romà encara que no es va detectar cap estructura. Posteriorment, en la revisió que es va realitzar l'any 1992, no es va trobar cap resta arqueològica.

CC.AA. Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya (Cartes arqueològiques), La Roca del Vallès, 1992. ESTRADA, J. (1955): Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores. Imp. Busquets i Roca, Granollers. ESTRADA, J., VILLARONGA, L. (1967): La "Lauro" monetal y el hallazgo de Cànoves. Diputación Provincial de Barcelona, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Barcelona. MASSAGUÉ I TORNÉ, J. M. [coord.] (2011): Pla especial i catàleg del patrimoni de La Roca del Vallès. Ajuntament de la Roca del Vallès, La Roca del Vallès.