Can Congostell
Vilanova del Vallès

Entre el torrent de Vallderiolf i el Mogent

Sense accés
    Diana S.A.E. de Piensos c/ Carretera de Vallderiolf, s/n (G.Congostell) 08410 Vilanova del Vallès
    Joan Vicens i Tarré

Entre el cim de la carena i Can Congostell s'han localitzat de manera dispersa i superficial, fragments de tegula, dolium, àmfora i algun fragment de molí rodó pòrfid. No apareixen estructures en cap lloc.

Serra miocènica. Zona de conreus i bosc mixt. Pendents suaus. El jaciment es troba en el vessant est, entre el cim i els conreus que resten creuats pel camí carener que discorre entre sentit nord-sud i la casa de Can Congostell

La prospecció efectuada l'any 1992 amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica entre els camps que es troben més al nord de la casa fins a la carena i també el camp que hi ha per sobre de la granja, no proporcionà cap tipus de resta arqueològica.

ESTRADA GARRIGA, J, VILLARONGA, L, La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona), Barcelona, I.P.A., 1967.
    ESTRADA, J, Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores, Granollers, 1955.
    ESTRADA, J. Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona, Comisión de Urbanismo 65, Barcelona, 1969.