Can Colomer
Vallromanes

Carretera BP-5002, Km. 9-10
    Carretera BP-5002, Km. 9-10 de Granollers a Masnou

Bo
    Restaurada.Totes les parets estan repicades, deixant la pedra vista. Restauració feta per Josep Giró, contractista d'obres.
    Legal i física
    Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. E-12. Edifici. BCIL
    Si (IPA, núm. 7)
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Gran casal totalment restaurant, d'estructura basilical, amb planta baixa, pis i segon pis sota golfes. Conserva la residència i la masoveria en un mateix edifici. Planta rectangular, amb la teulada a doble vessant i carener perpendicular a la façana. Va ser modificada a posteriori; la teulada es va elevar. L'entrada principal és la de la masoveria, però ni portes ni finestres responen a un eix de simetria. A la façana hi ha un rellotge de sol rectangular. Entrada d'arc apuntat de pedra; llindes de pedra. Al davant hi ha un pou. A l'interior, s'han conservat en perfecte estat les antigues corts amb els pessebres, el celler, el pastador amb la pastera,i s'han transformat en sales d'estar, respectant la distribució original.

Protecció: estava protegida a les anteriors Normes subsidiàries de planejament municipal.
    Les terres de la casa eren molt amplies. Tenia font, bassa i mina, i un molí.

ANDRÉS BLANCH, Rosa Maria (1982) Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El Vallès oriental. Generalitat de Catalunya. Barcelona.
    GARCÍA-PEY, ENRIC (2003). Vallromanes. Noms de lloc i casa. Ajuntament de Vallromanes.