Can Colomer
Alella

Riera Coma Clara, 27
    L'accés es fa des de la Riera Coma Clara que enllaça amb la Ctra. del Masnou a Granollers BP-5002.

Està totalment reformada anul·lant qualsevol indici original.
    BCP (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Jordi Montlló Bolart

Està edificada sobre les traces d'una de les masies més antigues del poble, destinada a l'explotació agrícola.
    Es tracta d'una edificació als quatre vents de planta rectangular, que consta de planta baixa i pis i una torre de maó amb aplacat de pedra i coberta de teula àrab a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal. Un cos sobresurt per la part posterior.

Es coneix una escriptura de 1318 a nom de Boronat Colomer. Es va mantenir a mans d'hereus Colomer fins a principis de segle XIX, però en morir Francesc Colomer, només van quedar dones a la casa. Una de les filles es va casar amb Josep Arenas. Dues generacions més tard, Rosa Arenas es va casar amb Miquel Figueras.

RAMOS, Joan Josep (1991). Alella, recull d'imatges. Cent anys d'història. Associació Cultural Revista Alella.