Can Codina Nou
Alella

Riera Coma Clara, 3

Neoclàssic
    BCIL (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Jordi Montlló Bolart

Conjunt situat sobre una plataforma al límit entre la plana d'horts i el bosc que va pujant a ponent. S'hi accedeix o bé des de la riera a través d'un camí que, un cop superat Can Llimona, gira cap al nord; o bé des del sud des del passeig Marià Estrada. S'arriba llavors a un passeig d'accés arbrat a dos nivells que ens condueix a les dues edificacions conegudes com Can Codina, al nord de la finca. Aquest edifici fou construït pels amos de la masia de Can Codina durant el segle XIX. Es tracta d'un edifici de planta rectangular, d'estil neoclàssic, de planta baixa, pis i golfes a la façana sud, però amb una planta menys a la part posterior degut al pendent del terreny. La façana principal, orientada a migdia, està ordenada segons tres eixos verticals de composició on s'agrupen les obertures, tancades amb persianes de llibret. Té un portal d'arc rebaixat en posició central. De les tres obertures de la planta pis, separada per una cornisa de la planta inferior, la del mig és una balconera amb balcó de barana de ferro forjat. Les golfes tenen, a la seva vegada, tres finestres més petites rectangulars. La façana posterior és similar, però d'alçada menor, i amb una terrassa on s'obre la planta pis. Les façanes laterals, en canvi, són més pobres i no tenen elements a destacar. Una barana acroteri massissa sobre una cornisa dentellada tanca el terrat de la coberta, amb un frontó triangular amb un rellotge de sol que remarca la posició de l'eix central de la façana
    principal. Sobre el terrat sobresurt un cos prismàtic que conté l'escala cobert amb una teulada piramidal i desplaçat cap a l'esquerra.

En el POUM s'inclou en la mateixa fitxa la masia del segle XVI i la casa nova del s. XIX, de característiques totalment diferents i, actualment, de propietaris diferents. Per aquests motius les hem desglossat en dues fitxes.

La seva similitud amb les Bodegues Gispert quant al disseny de les motllures de la cornisa i al coronament en general fa pensar que poden ser obra del mateix arquitecte.