Can Codina
Montseny

Passeig de la Font del Pujol, 3

Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Can Codina és una casa del segle XVII situada dins el nucli de Montseny. En un costat de la façana hi té adossada de forma perpendicular la Fonda Matagalls. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants desiguals. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures amb llinda de pedra i brancals ceràmics, excepte el portal que és d'arc de mig punt ceràmic amb brancals de pedra i el finestral del pis que és tot de pedra carejada. Aquest últim té sortida a un balcó de baranes forjades i té inscrit l'any "1699" a la llinda. El ràfec està acabat amb una imbricació ceràmica, amb la corriola que encara sobresurt a la part central. El tractament dels murs és la pedra vista, tot i que les façanes encara es mantenen arrebossades.

Es tracta d'una de les primeres cases del nucli de Montseny i que per les seves característiques complia les funcions d'una masia.