Can Clapés
Palau-solità i Plegamans

Tot i que és probabe que es destruís, el seu estat és desconegut.
    Catàleg de béns a protegir POUM (2015), nº 8.10. APA.
    Sí, CC.AA.: 3167.
    Joan Vicens Tarré/Michelle Bianco Barazarte

Es tracta de la troballa fortuïta de materials arqueològics del període calcolític campaniforme, realitzada per Ll. Ventura en fer els fonaments d'una casa de la seva propietat, en el camí de can Clapés. Les restes recollides són les següents: ceràmica a mà informe llisa i decorada amb incisions, una mà de molí, un braçal d'arquer, un botó amb doble perforació en V i granes d'enfilall.
    Tot i que aquest material fa pensar en un jaciment rellevant, l'indret no ha estat objecte de cap tipus d'excavació amb metodologia arqueològica, que permeti l'obtenció de dades precises. Les característiques dels materials recollits podrien correspondre a les restes d'un aixovar funerari, que hipotèticament podrien indicar l'existència d'alguna sepultura.

El material procedent d'aquest jaciment es troba al Museu Parroquial de Palau-solità i Plegamans.

VENTURA i VILA, Ll. (1985) El meu poble Palau-Solità i Plegamans. Barcelona: Planeta, cop.