Can Cisquet
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Santa Susanna
    Per un camí en mal estat, a uns 900 m de la carretera BV-5301.

Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, una planta pis i golfes. La coberta és de teula àrab a una sola vessant. La casa aprofita el talús natural de la muntanya com a estructura.
    El portal d'entrada es troba a nivell de la planta pis, es rectangular, de pedra i totxo. Les finestres són de disposició regular, també de pedra i totxo.
    Els murs són de pedra lligada amb morter de calç i conserva part de l'antic esquerdejat.
    Té dos cossos annexos al costat de tramuntana, a diferents nivells, fruit de les diverses ampliacions de la casa al llarg del temps.

Surt esmentada al padró municipal per primera vegada l'any 1887 amb el nom de Tirquet. Entre els anys 1923 i 1930, amb el nom de Xisquet (SARRIÀ, F., 2008:138).

SARRIÀ i SARACHO, F. (2008) "Les Masies (II): el veïnat de Santa Susanna". Quaderns de Vilamajor, 7. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 138.