Can Cigala, Can Nan o Forn d'en Moner
Palafolls

Veïnat de les Ferrreries

Àlvar Sáez Puig

Can Cigala és una construcció de petites dimensions, protegit per dues grans alzines centenàries, una d'elles conegudes per l'alzina del Carlí.

Manté part de l'estructura original de quan havia estat un forn de rajoles. L'edifici és de planta baixa i de teulada a dues aigües. És un petit habitacle. Presenta maons vistos i en moltes zones de les façanes ha perdut part de l'arrebossat.

Segons Salicrú (2018) les primeres dades de la casa (sembla que havia estat un forn de rajols) són de 1862, quan Narcís Puig de la Burgada la tenia per herència de la seva mare. D'aquells anys se sap que era una casa en un tros de terra de ceps i cultiu.

Als padrons del 1861 i 1866 no hi surt, per tant, deduïm que no hi vivia ningú. Al del 1880 era propietat de Pere Moner Llobet, propietari de can Moner, i hi vivia una família de masovers, els Masferrer. El 1911 i 1924 hi vivia la família Vendrell Oliver.