Can Carreres
Els Hostalets de Pierola

Barroc
    Neoclàssic
    XVI-XIX
    Desconegut
    Regular
    El conjunt està deshabitat, però en el moment de realitzar aquest mapa s'estaven fent obres de rehabilitació.
    Sí, IPA, 5515
    Natàlia Salazar Ortiz/Jordina Sales Carbonell

Can Carreres és una masia de caràcter senyorial, de planta rectangular amb coberta de doble vessant i el carener perpendicular a la façana principal o la orientada al sud. L'edificació té el sòcol de pedra i les parets aixecades amb tàpia i obra de maó. A l'oest trobem una galeria porxada. Els annexos de l'edifici principal són fets de tàpia i també de maó barrejat amb tàpia.
    Just al costat de l'habitacle s'hi ubica la capella de la Mare de Déu del Roser. Tot el conjunt de Can Carreres està encerclat per un barri, en algunes parts reforçat amb contraforts.

Al fogatge de 1553 apareix mencionada a la Parròquia de Sant Pere de Pierola na "Montserrrat Carreras". Pere Carreras Estrada, amo de la masia, demanà llicencia d'obres per construir una capella del Roser i va obtenir permís per obrar-la junt a la casa el dia 22 de desembre de 1810, permís expedit pel vicari general D. Pere J.Broto. Va ser beneïda el 29 de desembre de 1813.

ESTRADA, Gemma (1992): "Can Carreres i capella del Roser", Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, Barcelona.
    ESTRADA, Gemma; ASENSI, Rosa M. (1997): Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'Anoia, Barcelona, p. 89. IGLÉSIES, Josep (1979): El fogatge de 1553. Fundació Salvador Vives i Casajuana, Barcelona, p. 385.
    MAS DOMÈNECH, Joseph (1907): "Capella de la Mare de Deu del Roser de Ca'n Carreras", dins Notes Històriques del Bisbat de Barcelona. Barcelona: Tip. Jaume Vives, vol. II, p. 50.
    SERVEIS TÈCNICS ANOIA PENEDÈS SLU (2009): Catàleg de masies i cases rurals dels Hostalets de Pierola", inèdit, Ajuntament dels Hostalets de Pierola.