Can Carol
Caldes d'Estrac

Racionalisme
    Estructura, coberta, façana i conjunt en bon estat.
    nº45 en el Pla Gral. Municipal
    Octavi Mallorquí Vicens

Edifici de planta baixa i dues plantes envoltat de jardí. La casa és d'inspiració popular mediterrània, emblanquinada. La façana principal està orientada en sentit sud-est, de cara a la mar. La coberta és de teulada amb ràfec paral·lel a la porta principal. La planta baixa té un porxo amb varis accessos. La primera i segona planta presenten una distribució també de porxos, que formen terrasses mirador. Destaca la vegetació exuberant del jardí, tant a la seva part davantera, que dóna al Passeig dels Anglesos, com la del darrera. En realitat, l'edificació correspon només a una tercera part de la finca. La tanca d'entrada és reixada d'estil modernista. També trobem un camí empedrat que du a la casa.

Sòl urbà. Zona aïllada al Passeig Marítim. Inventariada amb el núm. 45 per l'article 55 de la Normativa del Pla General.

La família Carol es dedicava al tèxtil, sobretot al cotó, creant la marca distintiva "Orillo verde". Durant la guerra civil espanyola (1936-1939) va ser la caserna de la Guàrdia d'Assalt.

AA.DD. (1995). Fotografies Antigues de Caldes 1870-1962. Arrels Cultura. Caldes d'Estrac.