Can Brugueroles Sant Quirze Safaja

Camí del Vilardell. Nord de Sant Quirze Safaja
Camí del Vilardell, passat el parc de l'aigua a la dreta.

Núria Cabañas

Can Brugueroles és una antiga reformada situada al nord del nucli urbà de Sant Quirze Safaja. És una edificació de planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal orientada a migjorn. Consta de planta baixa, pis i golfes. El frontis té una composició simètrica amb el portal d'accés d'arc de mig punt i una finestra a cada costat. A nivell del pis s'obren tres finestres i una central a l'alçada de les golfes. Totes les finestres conserven la llinda de pedra original a excepció d'una. A la resta de façanes hi ha diverses obertures que combina l'arc pla amb l'arc rebaixat emmarcades amb maons col·locats a mode de sardinell. El parament dels murs és de pedra irregular amb les cantonades de pedra ben escairada col·locada a mode de cadena cantonera.

El nom de Can Brugueroles ve donat pel cognom de la gent que habitava el mas al segle XIX.

GARCIA-PEY, E. (2007): Recull onomàstic de Sant Quirze Safaja. Institut cartogràfic de Catalunya. Barcelona.