Can Brossa
Tiana

Nucli de l'Alegria

XVII-XX
    Àlvar Sáez Puig

Masia agropecuària. Edifici civil. Casa situada al costat de l'església de l'alegria i molt vinculada amb ella. Obra popular.
    El cos original està format per una planta baixa i dos pisos, cobert per una teulada a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. Destaquen el portal d'entrada i el balcó central, amb les llindes, llindars i brancals de pedra.
    Al segle XX se li feu una important reforma, en la que s'afegí un cos a la banda lateral dreta, amb una galeria porxada elevada, cobert a quatre vessants, i una torre quadrada al mig.
    A la part davantera hi ha un jardí. En un rellotge de sol de la façana hi ha la data més antiga que es coneix de la construcció: 1626, i la data de la reforma, 1948.
    La reforma fou duta a terme per l'arquitecte Lluís Maria Riudor Capallà, un dels més prolífics arquitectes que treballaren a Tiana i que realitzà des d'obres modernistes a obres completament eclèctiques.
    Inicialment aquesta casa havia estat la rectoria de l'Església de la Mare de Déu de l'Alegria.

Anomenada també Can Garnier. Segles XVII, XVIIII, XIX i XX. Hi ha una bassa al jardí lateral de l'esquerra.

Masia del segle XVII modificada durant el XIX i de nou el 1948, en aquest cas a càrrec de l'arquitecte Ramon Riudor. Està situada molt a prop de l'ermita de l'Alegria, antiga parroquial de la qual n'havia estat la rectoria. El portal és d'arc escarser i, com el balcó principal, té llinda i brancals de pedra. Corona la façana un rellotge de sol amb les dates 1626-1948. Fruit de la darrera reforma són la galeria porxada i la torre mirador.

Bonet i Garí, Lluís (1983), Les masies del Maresme, Centre Excursionista de Catalunya, Barcelona. Http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2008 Ajuntament de Tiana (2002). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Tiana. Vol. 1. Tiana. Rodrigo, Xavier (1981). Les cases pairals de Tiana. Patronat Municipal de Cultura. Tiana.