Can Borrell
Arenys de Munt

XVI
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8285
    Ajuntament d'Arenys de Munt (Rbla. Francesc Macià, 59).
    Jordi Montlló Bolart

Masia del grup II de Bonet Garí, de planta rectangular. Consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Formada per tres cossos; el cos de la dreta aprofita el desnivell del terreny i té una planta amb entrada pel celler en un pla inferior. Façana principal amb portal rodó adovellat, bancs laterals correguts i rellotge de sol. Els edifici que donen al pati consten de planta baixa i pis, el darrer amb porxada de quatre arcs. El segon cos consta de tres pisos, comunicats per una escala. Porta interior amb la data gravada de 1597.

A principis dels noranta passa a ser pública i es restaura; això si, sense respectar gaire l'estructura dels edificis de masoveria o serveis. L'any 1991 es reclama des del Col·lectiu pel Museu Arxiu d'Arenys de Munt la seva utilització com a seu del futur museu.

BONET i GARÍ, Lluís (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins. Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona.
    OLLER, Marc i RODRÍGUEZ, Josep Lluís (1991). Can Borrell. A Arennios, núm. 14, juny de 1991. Col·lectiu pel Museu-Arxiu d'Arenys de Munt. Arenys de Munt, pp. 22-23.
    PARERA i COROMINAS, Domènec (1992). Can Borrell, un centre cultural i d'esbarjo. A Arennios, núm. 17, març de 1992. Col·lectiu pel Museu-Arxiu d'Arenys de Munt. Arenys de Munt, pàg. 3.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Borrell (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.