Can Borra Sant Quirze Safaja

Dreta del camí del Traver. Sud de Bertí

Enderrocat i cobert de vegetació
Núria Cabañas

Can Borra és una masia situada a l'esquerre del Torrent de Cal Mestret, a tocar del camí que porta a la masia del Traver. Actualment es troba coberta de vegetació i enrunada. Era una masia de planta quadrada de planta baixa i primer pis. Conserva el portal de llinda de pedra situat a la façana de migjorn amb una finestra al damunt. Conserva part de l'antic forn de pa. El parament dels murs és de pedra de filades irregulars.

Emplaçament: Camí que surt de Bertí, el primer i segon a la dreta. Passat Cal Mastret el següent a la dreta. A 100 m endinsar-se a la dreta per la zona boscosa.

A la zona de l'antiga parròquia de Bertí, entre els segles XVII i XVIII consta l'edificació alguns masos. Segons el llibre del Compliment pasqual de l'any 1882 apareix el mas de Can Borra. L'any 1942 ja estava en estat ruïnós.