Can Boix
Taradell

Serra de la Vallmitjana
    Des del coll de Taradell hi ha un caminet que porta fins la casa

Es troba en estat ruïnós.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Les restes de la masia de Can Boix estan situades sota una cinglera de roques, a migdia del castell de Taradell. Era una construcció de planta rectangular, de la qual se'n conserva part dels murs perimetrals, amb una alçada màxima que no supera la planta baixa. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, de majors dimensions a les cantonades. També s'hi conserven parcialment algunes obertures, de pedra carejada. Formen part de la casa dos petits hipogeus excavats sota la roca de la cinglera, que probablement s'utilitzaven per a l'emmagatzematge.

La masia de Can Boix va ser construïda al segle XVIII i va acabar donant nom al castell de Taradell per la proximitat a aquest, després que desapareixés la casa coneguda com Can Ferriol del Castell o Ca la Polida. Va ser deshabitada a principi del segle XX, quan els seus propietaris es feren una casa al poble.

CATALÀ, P. (1990). Els Castells Catalans. Barcelona: Rafel Dalmau.