Can Bernades
Casserres

Bernades
    A 500 metres al sud de la masia Bernades

X-XI
    Parcialment destruït
    Jordi Montlló Bolart

Lloc d'ocupació antròpica amb estructures conservades d'època medieval, en un pla situat a 500 metres al sud del Mas Bernades, entre la Riera de Clarà i el torrent de Can Bernades. Al bell mig del pla s'hi localitzaren restes d'estructures d'un possible poblat. El jaciment fou parcialment destruït, però encara es poden veure les rases que delimitaven el perímetre d'alguna construcció. També s'observa una sitja d'on surt ceràmica grisa medieval. També es va trobar mig molí rotatori de pedra tosca.

Jaciment documentat per Jaume Bernades que facilità també la notícia de la sitja.
    En data desconeguda el jaciment fou parcialment destruït per tal d'aprofitar-ne les pedres de les parets.

AAVV (1991). Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. El Berguedà, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.