Can Berga
Bigues i Riells del Fai

Marge superior del camí de Can Quintanes, abans d'arribar-hi.

Renaixement
    XVI
    Regular
    Sembla que quasi no s'utilitza, i es troba a faltar manteniment tant en la façana com en la fusteria. Malgrat tot, els camps es conreen i no es veu abandonada.
    Anna Soteras i March

Masia amb origen en una torre de planta rectangular, a la qual es van anar afegint cossos. Conserva la torre de tres alçades, d'un sol cos i coberta a dues aigües de teula àrab. Les parets són de carreus regulars, amb les cantonades escairades. Tant la torre com el cos afegit al darrera, de menys alçada i que conserva finestres amb arc conupial, podrien ser dels segles XIV-XV.
    El cos afegit a la dreta de la torre, també de planta baixa i pis, conserva un portal d'arc de mig punt amb dovelles de grans dimensions, amb la data 1598 gravada a la clau.
    Queden restes d'un altres cos, situat a l'esquerra de la torre, però sembla que es va esfondrar o enderrocar i ara hi ha corts per animals.

La Font de Can Berga està al costat del darrera, seca. Sembla que l'aigua sortia per un espai excavat en la roca, d'allí es canalitzava cap a la bassa, que avui està abandonada i coberta de bardissa.