Can Barrina
Montseny

  Vallès Oriental
  Ctra. de Palautordera a Montseny, km. 12,7

  Coordenades:

  41.75468
  2.39821
  449970
  4622714
  Número de fitxa
  08137 - 28
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVII-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU
  Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 33797
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Privada
  002100600DG52C0001GR
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  Can Barrina és una masia del segle XVII que va ser notablement reformada durant la dècada de 1980. El volum original era de dues crugies amb un cobert lateral. Durant la reforma es va adaptar el cobert com a part de la casa i es va ampliar amb sengles cossos laterals. També es va modificar fent un nou accés en un lateral.

  És un edifici de planta rectangular i s'estructura en sis crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal descentrat en la línia del frontis, d'arc de mig punt emmarcat amb pedra de factura moderna. A la porta hi ha gravats els anys "1620 -1987". La resta d'obertures es disposen pel frontis de forma aleatòria i són amb llinda de pedra i brancals ceràmics, totes elles de factura moderna. A les golfes hi ha una finestra triforada de tres pòrtics d'arc de mig punt ceràmic. Les escales que hi ha adossades en un costat del frontis ja existien abans de la reforma. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat.

  A nivell interior, ha estat notablement reformada, tot i que manté les parets mestres, alguns elements com la campana del foc i la boca del forn de pa.

  Després d'estar 30 anys deshabitada, va ser comprada l'any 1984 pels actuals propietaris, que la van rehabilitar com a hotel i restaurant.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic del Parc del Montseny. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona  (1997).

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008.

  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Montseny (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.