Can Barrina
Montseny

Ctra. de Palautordera a Montseny, km. 12,7

XVII-XX
    Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Can Barrina és una masia del segle XVII que va ser notablement reformada durant la dècada de 1980. El volum original era de dues crugies amb un cobert lateral. Durant la reforma es va adaptar el cobert com a part de la casa i es va ampliar amb sengles cossos laterals. També es va modificar fent un nou accés en un lateral.

És un edifici de planta rectangular i s'estructura en sis crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal descentrat en la línia del frontis, d'arc de mig punt emmarcat amb pedra de factura moderna. A la porta hi ha gravats els anys "1620 -1987". La resta d'obertures es disposen pel frontis de forma aleatòria i són amb llinda de pedra i brancals ceràmics, totes elles de factura moderna. A les golfes hi ha una finestra triforada de tres pòrtics d'arc de mig punt ceràmic. Les escales que hi ha adossades en un costat del frontis ja existien abans de la reforma. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat.

A nivell interior, ha estat notablement reformada, tot i que manté les parets mestres, alguns elements com la campana del foc i la boca del forn de pa.

Després d'estar 30 anys deshabitada, va ser comprada l'any 1984 pels actuals propietaris, que la van rehabilitar com a hotel i restaurant.