Can Barrau de la Pastanaga (Mas Moió)
Argentona

XVI
    Caldria efectuar un manteniment en la teulada i en l'acabat de façana.
    Ajuntament d'Argentona
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Masia catalogable com a tipus II, de tres cossos perpendiculars a façana i planta baixa i golfes. En la façana es poden observar diversos elements que la poden situar pels volts del segle XVI o XVII, com a ra el magnífic portal adovellat i les cantonades de carreus, així com brancals, ampits i llindes de les obertures. Al seu voltant conserva alguns cossos auxiliars, l'era i terrenys de conreu, així com la Font de la Pastanaga, recentment arranjada com a lloc públic.

Aquesta masia és un exemple senzill de l'arquitectura de els masies, tant per les proporcions de la vivenda i la seva alçada, com pels acabatsx de façana. Actualment la trobem en una parcel·la aïllada al bell mig d'una urbanització de cases adossades. Dels seus camps originals en queda només el petit reducte que envolta la casa.

BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona. SUBINÀ, Enric; CALVO, Oriol; LLADÓ, Francesc; LLADÓ, Julià; FARELL, David. "Les masies d'Argentona", Fonts, 8. Octubre 2001, pp. 11-15