Can Ballot
Argentona

Nucli urbà. Primer Eixample. Pg. Ballot, cantonada amb Pg. Baró de Viver
    Final del passeig Baró de Viver

Manca potser un cert manteniment en les teulades i el fusteria exterior
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Casal catalogable com a masia del tipus VI. Edifici a quatre vents, de planta baixa i dues plantes pis. La part principal, de tres cossos més amples del que és habitual, té un cos de planta baixa afegit al darrera, perpendicular als altres tres, com a celler. Aquest cos fa 9 m d'amplada i la seva estructura és a base d'arcs rebaixats d'obra. La planta baixa dels cossos de façana principal té el sostre amb voltes d'arc rebaixat i llunetes. Coberta a quatre aigües suportada per falses encavallades. Es poden observar les obertures de façana i passos interiors amb pedra treballada. Existeixen adossats a banda i banda de l'edifici principal dos cossos d'una sola planta d'alçada, coberts amb trerrasses.

En general d'un gran interès, tot i que s'ha vist perjudicada per descuit aquests darrers anys. Als cellers es conserven 3 premses de fusta, de finals del segle XVIII. Destaca així mateix mobiliari de diverses èpoques. Hi ha una llinda amb la data de 1759, a l'entrada del celler. La fusteria original s'ha substituït recentment. A dins de la finca hi trobem la font i el safareig.

L'origen d'aquesta masia es remunta des de molt antic. Segons recull Bonet i Garí, existia un mas propietat dels senyors Des-Bosch, que a partir del 1337 va pertànyer a la família Feliu. Aquesta casa passà a mans de la família Ametller el 1402, que la va mantenir fins el 1619, data en què es va vendre a Francesc Coll. Al cap de 18 anys, al 1637, va ser comprada per Jaume Ballot del Cros. Recentment, abans dels propietaris actuals, va passar per les mans de la família Gallifa.

BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona.