Can Ballador
Malla

S'hi accedeix pel camí de les Vinyes, en direcció Torremagra.

Està afectada d'humitats i el revestiment està força deteriorat.
    P.E.U. Catàleg de Masies i Cases Rurals 2010
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Can Ballador és una masia del segle XVIII que va ser reformada i ampliada durant el segle XX. És un edifici de planta basilical que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, dos pisos i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis està definit per una galeria horitzontal de quatre pòrtics d'arc carpanell arrebossat, situada al segon pis, de les mateixes característiques que els dos que hi havia a les golfes, actualment tapiats. S'hi accedeix per un portal amb llinda de fusta i brancals de pedra, entorn el qual hi ha diverses finestres amb llinda de fusta. Als extrems de la façana hi ha dos cossos adossats de forma perpendicular, que formen una lliça davant la casa. Aquesta està tancada amb una portalada amb pilars d'obra. A la resta de façanes les obertures són d'arc pla arrebossat, una de la façana de llevant amb sortida a un balcó de baranes forjades. El parament dels murs és de tàpia i de maó, parcialment revestits amb morter de calç.

També es coneix com el Prat de la Font.

Antigament era coneguda com la Casanova d'en Font.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Malla (Osona). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    Pla Especial de Catalogació de les Masies i Cases Rurals de Malla. Ajuntament de Malla, 2010.