Can Balada
Mediona

L'activitat agrícola possiblement l'ha malmès.
    Fitxa PAP047 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    412435 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Possible jaciment ibèric del que s’han recuperat forces restes de cultura material però no estructures associades, possiblement degut a la intensa activitat agrícola a la zona. Estratègicament es trobava en un lloc proper a un curs d’aigua i en una plana. Els materials són principalment de cronologia ibèrica, en un ampli espectre cronològic que abraça des de l’ibèric ple al final. També de forma més minsa s’han recuperat ceràmiques de corologia més moderna, vidrades de blava catalana atribuïbles als segles XVII-XVIII.

Durant la realització del mapa també es van observar restes ceràmiques de cronologia ibèrica i moderna a la zona.

El jaciment va ser prospectat  entre els anys 1982 i 1987 pels membres de l’associació d’estudis científics i culturals de Mediona.

El jaciment, te un paral·lelisme cronològic i geogràfic amb altres jaciments de la zona com Puigfred, La Fassina o el Pla d’en Xombo, que reforçarien l’evidència d’una ocupació durant l’època ibèrica de l’indret.