Can Aparicio
Sant Feliu de Codines

C. Mossèn Jacint Verdaguer, 16

José Antonio Coderch de Sentmenat (arquitecte)
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Casa aïllada de planta horitzontal trapezoidal de formigó armat amb façanes als carrers Mossèn Jacint Verdaguer i Joncar, i al jardí. La casa té planta semisoterrani (al carrer Joncar), planta baixa i pis. Té coberta a quatre aigües, amb una falsa lluerna al centre que produeix una mena d'alçament de la mateixa. Té un voladís de formigó vist.

Les façanes són d’obra vista i hi destaquen les fusteries corredisses per l’exterior. No té cap decoració especial a excepció de la planta soterrani i de la tanca exterior, on el maó vist fa un joc de entrants i sortints col·locats en diferents posicions, que dona un joc de llums/ombres i sensació de lleugeresa.

L'accés principal és al carrer Mossèn Jacint Verdaguer, fet per un retall de fusta al mur. La façana sud té l’accés per a vehicles. La façana oest està formada per un conjunt de terrasses i balcons, amb baranes de ferro que donen obertura a l’edifici.

També coneguda com a Can Parici, els primers propietaris es deien Paricio.

La informació que conté la fitxa ha estat extreta del Pla Especial de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Sant Feliu de Codines, document gestionat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona, amb data de novembre de 2022.

L’any 2000 va morir en aquesta casa l’arquitecte Enric Miralles.