Camps de Can Rectoret
Santa Perpètua de Mogoda

Bé catalogat
    si, CCAA, n. 14431
    Varis propietaris
    Goretti Vila i Fàbregas

El jaciment Camps de Can Rectoret es troba en uns camps situats al sud de la masia restaurant de Can Rectoret, entre la carretera de Ripollet a ponent i la riera Seca a llevant. A l'oest i al sud es troba delimitada per naus industrials del poligon de Santiga.
    L'any 2006 es va dur a terme una intervenció arqueològica preventiva en els camps de Can Rectoret, promoguda per l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l'empresa Lípidos Santiga SA, consistent en la prospecció del subsòl mitjançant la realització de 134 rases en els solars afectats per futurs moviments de terres. Aquesta zona limita al nord amb la carretera de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda, B-140, a l'est amb la riera Seca i a l'oest amb la carretera de Ripollet B-141. L'accés a la masia de Can Rectoret és situat en aquesta darrera carretera, a pocs metres de la intersecció amb la B-140.
    La zona on es va intervenir està protegida pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Santa Perpètua de Mogoda com a Àrea d'Expectativa Arqueològica. L'objectiu de la intervenció, tenint en compte que en superfície s'havien localitzat restes romanes, era la localització i delimitació de possibles restes arqueològiques que poguessin quedar afectades pels moviments de terres que pretenien adequar la zona als nous usos del sòl.
    En la zona al sud del sector I no es va poder realitzar la intervenció degut a la presència d'una acumulació de terres pel projecte d'ampliació de l'aparcament de la fàbrica "Lípidos Santiga" SA. Però en la part nord-est del sector es documentà una estructura murària amb dos estrats associats de cronologia romana que indiquen la possible presència d'un jaciment romà.
    En el sector II tan sols una de les rases documentà la presència d'una feixa d'època moderna.

Pla d'ordenació.

SERVEI D'ARQUEOLOGIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. (2009). Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

VINYALS i ROVIRA, Fermí (1984). Notes de la Història de Santiga. Petit poble del Vallès. Santa Perpètua de Mogoda. Grup Pro Arqueologia i Història de Santa Perpètua de Mogoda.

VINYALS i ROVIRA, Fermí (1994). Història de Santa Perpètua de Mogoda. Des de la prehistòria als primers anys del segle XX. Santa Perpètua de Mogoda.