Campanar del monestir de Sant Benet
Marganell

  Bages
  Parc Natural de Montserrat
  Emplaçament
  Carretera de Collbató al Monestir de Santa Maria de Montserrat

  Coordenades:

  41.61019
  1.8268
  402247
  4607162
  Número de fitxa
  08242-3
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Historicista
  Segle
  XX
  Any
  1954
  Lluís Bonet i Garí
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPC PNM-36
  Accés
  Fàcil
  Estructural
  Titularitat
  Privada
  Germanes benedictines Monestir de Sant Benet de Montserrat 08298 Marganell
  Autor de la fitxa
  J.M. Huélamo i M.Lloret - KuanUm

  Campanar situat al costat de l'església de Sant Benet. És de planta quadrada, set pisos i coberta a quatre vessants. S'hi poden distingir dues parts: un primer cos, força sòlid i ferm, i un segon caracteritzat per les obertures, que li donen major lleugeresa. El primer cos solament presenta tres finestres de mig punt a la cara sud-est i una altra al sud-oest. L'aparell en algunes parts és força irregular i en d'altres els carreus són petits, regulars i ben disposats en filades. El segon cos està estructurat en tres pisos, separats per frisos, amb tres finestres de mig punt en degradació en cada una de les quatre cares i en cadascun dels pisos. El material constructiu emprat és la pedra, que contrasta amb el totxo de l'església.

  El monestir, juntament amb el campanar, es va construir sobre el que havia estat l'Hotel Marcet, que formava part de la colònia d'estiueig formada al voltant de la Colònia Puig. L'arquitecte encarregat de l'obra fou Lluís Bonet i Garí.

  FORESTAL CATALANA, S.A. (1995) Inventari de Patrimoni Cultural del Pla d'Ús i Gestió del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. http://www.benedictinescat.com/Montserrat/indexceramcat.html HUÉLAMO, J.M.; SOLIAS, J.M. (2007) )Inventari del Patrimoni Cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat, Generalitat de Catalunya.