Campana petita
Santa Maria de Merlès

Església de Santa Maria de Merlès, s/n. Plaça Santa Maria. Santa Maria de Merlès.
    Campanar de l'església parroquial de Santa Maria de Merlès.

Presenta el vorell escrostonat.
    Bisbat de Solsona. Pl. Palau, 1. 25280. Solsona
    Jordi Compte i Marta Homs

La campana petita es troba situada al campanar de l'església parroquial de Santa Maria de Merlès. Es tracta d'una campana de 65 centímetres de diàmetre i 69 centímetres d'alçada subjectada per sis nanses a un jou de fusta amb un contrapès de pedra subjectat amb tires de ferro forjat. Al jou de fusta hi ha gravada la data de 1879. La campana té batall de ferro sense ús però els quarts són tocats amb un martell mecanitzat. La decoració està formada per una faixa a la part superior de la campana amb una inscripció que hi posa "SANTA MARIA ET SANTA BARBARA ORA PRO NOBIS 1696". Cada lletra de la inscripció està treballada en baix relleu en un requadre de metall. A la part central hi ha una creu amb una peanya de quatre graons formada per petites peces romboïdals de metall, i està flanquejada per dos cors travessats per dues fletxes. Al costat dret de la creu hi ha la inscripció gravada dels mestres de les campanes: Juan Puigferrat Salvador, escrigas obres La part inferior de la campana està decorada per dos grups de fines motllures, de tres i dues línies respectivament, que s'alternen amb espais buits.

La campana petita toca els quarts del rellotge.