Campana
Olost

Església de Santa Creu de Jutglar. Nucli urbà de Santa Creu de Jutglar. Olost

Bisbat de Vic. c/ Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

Es tracta d'una campana situada al campanar de l'església de Santa Creu de Jutglar. Mesura 72 centímetres d'alçada i 72 centímetres de gruix. És una campana de bronze amb jou de fusta, contrapès de pedra, tirants de ferro i sostinguda al jou per una corona de sis nanses. Actualment es toca mitjançant un martell de ferro que s'acciona elèctricament. La part superior conté un seguit de garlandes sense inscripció. En el mig peu hi trobem una faixa d'inscripcions: "ALABADA SIA SANTA CREU" " ME FEREN EN LO ANY 1906 DON ALFONSO CLAPERA PRESBITERO " La part mitja és ocupada per diversos relleus: una creu, un sagrat cor de Jesús i un Sant Josep. Hi ha encara un altre relleu que no s'identifica (VILARÓ:1998).

La imatge s'ha extret de la fitxa tècnica de la campana de l'Inventari de béns artístics del bisbat de Vic.

VILARÓ, Eva (1998). Inventari de béns artístics del bisbat de Vic (inèdit). BDV. 1146.