Caminades teatralitzades
Gaià

Llocs diversos
    Emplaçaments diversos

XXI
    Activitat en espera per reactivar-se
    Jordi Piñero Subirana

Activitat participativa i teatralitzada que ha organitzat en diverses ocasions l'associació "Reviu Gaià". Consisteix en fer sortides a diferents indrets del patrimoni històric del municipi on s'organitzen demostracions sobre diferents tasques tradicionals o temes relacionats amb el món rural. Cada edició es centra en un o diversos eixos temàtics, i es busca un emplaçament representatiu relacionat amb aquestes activitats tradicionals. Els que condueixen la sessió van vestits d'època i utilitzen els instruments i eines d'abans per portar a terme les tasques en qüestió. Els temes en els quals s'han centrat aquestes sortides són els següents: carboneres, oli de ginebró, elaboració de la pega, destil·lació d'alcohol, la vinya, elaboració de sabó, forn de calç, forn d'obra, el molí, monjos i bruixes, i els Miquelets.
    Aquesta activitat es va iniciar a la dècada del 2000, quan l'associació "Reviu Gaià" es va constituir amb l'objectiu d'elaborar un llibre que recollís la història i les tradicions del municipi (autors diversos, 2016). En un moment donat, la sortida es va acompanyar d'un esmorzar, i la recapta que s'aconseguia servia per sufragar l'edició del llibre. L'activitat s'ha fet de manera discontinua en diverses edicions. Actualment es planteja la possibilitat de continuar-la en els anys propers, vinculant-la amb la creació d'un centre d'interpretació del món rural que s'ha de crear a l'antic mas del Prat, al nucli de Gaià.

Autors de les fotografies: Josep Matamala Pons i Elisabeth Parera

Autors diversos (2016). Gaià, t'estimo. Reviu Gaià, Grup de Recerca, Gaià.