Camí ramader del Pantà de l'Espunyola
Capolat

Berguedà
    Camí ramader que va des de Cal Pouet a l'Espunyola fins al Coll de Jouet, travessant bona part del terme de Capolat.

42.068557850342
    1.7644046456583
    397780
    4658127
    08045 - 264
    Regular
    El traçat del camí es pot anar seguint tot i que hi ha trams que ha sigut substituït per pistes i altres que estan tapats per la vegetació.
    Inexistent
    Tècnicament, els camins ramaders estan protegits per la Llei 3/1995, de 23 de març, però el camí del Pantà de l'Espunyola no forma part de l'inventari, per la qual cosa la protecció no és efectiva.
    Generalitat de Catalunya
    Marta Sanchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

Hi ha dos camins ramaders que tenen l'inici en el mateix punt de l'Espunyola i els dos acaben al Coll de Jouet. El camí  del Pantà de l'Espunyola és un dels camins ramaders millor conservats que passen pel terme de Capolat. Neix a l'Espunyola i agafa direcció cap a Can Miquelet, abans d'arribar-hi s'enfila pels Cingles de Capolat i passa pel costat del Pantà de l'Espunyola i continua cap a la Font de Canaleges. Des d'allà rodeja el serrat de la Llosa i continua en direcció nord fins a arribar a Coll de Jouet.

Antigament, existia un altre camí que naixia al mateix lloc però, que s'enfilava abans pels cingles de Capolat i continuava per Comamorera i Sant Martí, s'enfilava al Serrat de Runers i seguia la Collada fins al Coll de Jouet. Aquesta variant del camí entre l'Espunyola i Coll de Jouet avui en dia és impossible de resseguir a Capolat.

SOCIETAT D’ARQUEOLOGIA DEL BERGUEDÀ (2004).  Inventari de camins de Capolat. Inèdit.

CAMPILLO, X. et alii (2007) Inventari de Camins Ramaders del Berguedà. Berga: Grup de Defensa de la Natura del Berguedà