Camí dels Nou Pins
Alella

A ponent del terme municipal, entre el Turó de Galzeran i el Turó del Bessó

Catàleg Patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental (2010)
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Camí d'amplada variable, segons el tram, que va pujant per la carena en direcció nord, des de l'Avinguda del Mil·lenari fins el Turó de Galzeran; passant pel Mas Nou Pins, el Turó de Nou Pins, el Turó de Ginestells, el Bosc d'en Torres i, als peus del Turó de Galzeran, continua en direcció ponent fins a Tiana.
    Bona part del trajecte recorre per una antiga vinya de la qual encara se'n poden veure mostres. Destaca un cirerer d'arboç, al costat de l'Avinguda del Mil·lenari i un bosquet d'alzines joves. S'observa també u sotabosc de garric, ginesta, fanals, fonoll i bardisses i estepes, amb algunes plantes enfiladisses pròpies de l'alzinar. El sotabosc ha estat netejat degut a la proximitat amb les cases i una línea de mitja tensió. En arribar dalt del turó, degut al vent que hi acostuma a incidir va minvant.

Les UTM del punt inicial són: x = 439837; y= 4594365; z=304
    Les UTM del punt final són: x = 438633; y= 4594885; z=410