Camí dels dipòsits d'aigua de la Maiola
Jorba

Afectat per l'obertura del camí.
    Fitxa AA8 Catàleg del POUM.
    12020 Inventari del patrimoni arqueològic
    Xavier Bermúdez - iPAT Serveis Culturals

El jaciment fou localitzat arrel de la presència en superfície de ceràmica a mà i nòduls i esclats de sílex, però no s'havien localitzat estructures, dispersos amb motiu de l’obertura del camí. L'any 2001, la localització d'una taca de cendres amb presència de ceràmica feta a mà va esperonar la realització d’una intervenció arqueològica. L'excavació va permetre documentar una sitja del bronze antic, que podria estar acompanyada de més estructures disposades al llarg del turó. Es van recuperar diversos fragments ceràmics, entre els quals destaca un bol sencer i un recipient de grans dimensions, un fragment de destral polida i un molí barquiforme de pedra.

La cronologia d’aquestes restes és de l’edat del bronze antic, igual a la del jaciment de Termes (a la banda sud del mateix turó), amb el que podria estar vinculat.

Durant la realització del present mapa no s’hi va observar la presència de materials o estructures arqueològics.

El jaciment fou descobert pel Sr. Joan Enrich l'1 de febrer del 1987.