Camí de l'Alzina o de can Migrat
Collbató

Entre els Closos i els Plans
    Entre el carrer Pau Bertran i el carrer de Pierola

XV-XXI
    Assumpta Muset Pons

El camí de l'Alzina Gran o de can Migrat surt del carrer Pau Bertran, a l'alçada del Pujolet, i segueix en direcció sud, passant per l'Alzina Gran, fins al carrer de Pierola, a la cruïlla amb el passeig de Ronda. És una pista de terra de 0,70 km, sense pavimentar, que permet el pas d'un cotxe en una única direcció. Està envoltat de camps d'oliveres i erms, i limitat per marges de pedra seca. Uns metres més avall de l'Alzina surt el trencall del camí dels Morts, que va al cementiri.
    Per llevant continua cap a les coves del Salnitre i el camí de les Feixades.

Coordenades UTM: al trencall amb el camí del Cementiri.

El camí de l'Alzina forma part del camí romeu de Pierola a Montserrat, un itinerari molt antic i fressat, que ha estat freqüentat per nombrosos pelegrins i pagesos. També és conegut com el camí de can Migrat, ja que duia fins a aquesta masia situada a la cruïlla del camí de Pierola amb la carretera nacional, a l'alçada de la casa pairal de can Dalmases.
    Al llarg del seu recorregut el camí de can Migrat, ara repartit entre el camí de l'Alzina i carrer de Pierola, separava les partides del Caralt i els Plans de Baix, de les dels Clots, el Pla de l'Hospital i la Font del Còdol.
    El recorregut dels pelegrins continuava pels actuals carrers de Pierola i de can Migrat i per l'avinguda de Pierola, fins arribar a aquest terme veí, tal com succeeix actualment. També era el trajecte que hom feia, tant si anava a peu com amb vehicle, per anar a les desaparegudes Piscines Ollé, abans de l'obertura de l'avinguda del Centenari.