Camí de la Riveta
Castellet i la Gornal

Nucli de Torrelletes

Estructural
    Ajuntament de Castellet i la Gornal
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Camí utilitzat pels habitants de Torrelletes per anar a buscar aigua per ús domèstic. El camí anava de Torrelletes al Pou de la Bovera. Sortia del nord del nucli de Torrelletes, passava per la deixa del Fe per sota de Cal Pau fins el Fondo d’Alzina per continuar pel Fondo del Raig fins arribar el Pou de la Bovera.

Torrelletes, degut a la seva situació geogràfica ha estat una zona on sempre ha mancat l’aigua. Malgrat que les cases sempre han tingut cisternes per recollir aigua de pluja aquesta no ha estat suficient. L’any 1914 es va intentar cercar-ne mitjançant un pou al carrer dels Oms però la localització de la beta era de poca cabal. Per aquesta raó, s’havia d’anar a buscar als pous d’aigua més propers i de bona qualitat. Un dels més propers era el Pou de la Bovera.

Informació proporcionada per Joan Rovira i Antoni Mayola.