Cal Xicot Gros
Jorba

Al sud de Can Xicot xic i a l’est de la Rasa de Can Segura.

Reformada.
    Fitxa 181a del catàleg d’edificacions en sòl no urbanitzable
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Edificació formada per diferents volums de planta rectangular amb coberta a dues aigües de teula àrab. Té coberts adossats en planta baixa a nord i sud, i un amb planta baixa i pis a l'oest. Corresponen a ampliacions i transformacions d'època recent.

L'edifici principal i més antic, està fet amb murs de maçoneria amb cadenes cantonades, i planta baixa, dos pisos i golfes. D'aquest cos primigeni es conserva la porta adovellada amb arc de mig punt amb una inscripció on s'hi llegeix 1883, emmarcada en una cartel·la el·líptica. Les obertures de la façana principal són petites i rectangulars, fetes d'obra i marquen tres eixos de simetria. A la planta baixa, a l'esquerra de la porta hi ha dues petites finestres rectangulars. A la primera i segona planta, trobem tres obertures a cada una, les del primer pis conserven ampits de pedra. A les golfes hi ha una petita finestra d'obra rectangular.

Per la banda nord d'aquest cos, s'hi adossa un altre, fruit d'una ampliació, també fet amb murs de maçoneria, on només s'observa una petita obertura a l'alçada del primer pis.

A la façana principal hi ha una campana de bronze, penjant de la boca d'un drac i una placa de la Previsión Nacional, Seguros contra incendios.

En base a la inscripció de la porta, cal pensar que correspon al grup de masies bastides al municipi durant el segle XIX.