Cal Xic
Castellfollit del Boix

Pla del Servitge. Sud-oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    BV-1081 agafar el camí de Can Prat, seguir pel camí del Portell del Grau. A la bifurcació agafar el camí del Pla del Servitge
    636

41.65097
    1.6381
    386595
    4611921
    08059 - 379
    1878
    Josep Casajoana
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Xic dels Massets es troba situada a pocs metres de Cal Servitge Vell. És una edificació construïda l’any 1878  per Josep Casajoana, tal i com consta a la dovella clau de l’arc de la porta. És una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al frontal s’hi obra el portal d’accés d’arc escarser amb la inscripció Jose Casajoana 1878 a la dovella clau. A la banda esquerra del portal es conserva l’antiga finestra a  diferencia del costat dret on s’hi obri una porta.  A l’alçada del primer pis s’hi obra dues finestres de llinda plana amb un balcó a la part central amb barana de ferro. A l’angle nord-est s’hi adossa un cos de planta quadrada amb l’accés situat a la façana llevant. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb ciment amb les cantonades de pedra ben escairada i col·locades a mode de cadena cantonera.

Segons l’actua propietari, van construir aquesta casa com a lloc d’estiueig de les mestresses. Posteriorment aquesta edificació es va convertir en graner i actualment torna a ser emprada com a vivenda.