Cal Vivenda
Calonge de Segarra

Cal Vivenda. 08281. Calonge de Segarra
    Situada a 100 metres al nord-oest de Ca l'Agustina. Pista de Dusfort a Calonge.

No conserva la coberta, i les estructures interiors estan enrunades. Conserva part dels murs.
    Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

Edifici de planta rectangular pràcticament en ruïnes. Es poden observar quatre cossos ben delimitats que formaven part de l'habitatge. Tenia planta baixa, planta de pis i golfes. Els murs que resten dempeus fets amb petits carreus irregulars de pedra, estan disposats horitzontalment en la seva majoria. La coberta era a dues vessants (sud-oest i nord-est).
    La façana d'ingrés es trobava orientada al sud-est, i està pràcticament desapareguda. Hi havia un altre accés a la façana posterior que donava a la planta de pis.
    Uns quaranta metres al sud-est hi trobem una petita edificació vinculada a la casa, també en ruïnes.

Aquesta edificació possiblement es remunta al segle XIX. Al primer terç del segle XX va acollir famílies provinents d'Andalusia que van venir a treballar a les mines que hi havia al municipi. A mitjans del segle XX, a Cal Vivenda ja no hi habita ningú i comença el seu abandonament fins a dia d'avui.