Cal Vesi
Figaró-Montmany

Vall de Vallcàrquera
    Camí del Figaró a Castellseguer, pista a mà dreta amb una tanca.

Desapareguda
    Anna M. Gómez Bach

Aquest petit edifici, segons diversos informadors orals, es troba sota la bassa o "piscina" de la propietat dels Castellseguer, prop de la Caseta del Seguer. Es localitza sota la mateixa bassa i es diu que quan aquesta sobreeixia, l'aigua passava per sobre l'antic mas. Actualment la coberta vegetal formada per abundants matolls i esbarzers fa impossible l'accés a la zona. A nivell visual i des de l'altra carena es pot intuir la presència d'algun fragment de mur que podria pertànyer a aquesta edificació.

Es coneix molt poc d'aquest mas i de la seva evolució. El topònim, relacionat amb la hidrografia, no apareix en els diversos fogatges de 1497 i els del segle XVI del Vallès Oriental, ni en diversa documentació parroquial. Tot i que s'esmenta pertanyent a l'antiga parròquia de Sant Pere de Vallcàrquera, la planimetria del 1924 de S. Brugés. Actualment és es troba en estat ruinós i cobert per abundant vegetació que fa impossible accedir a la documentació de l'estructura. Aquesta però segurament es tracta d'una construcció força senzilla d'època moderna, bastida en un moment indeterminat del segles XVII i XVIII, i tindria una història paral·lela als altres masos dels voltants.