Cal València
Sallent

C. del Pont, 39, cantonada carrer de la Font

S'aprecien petites esquerdes i obertures sense tapar a l'exterior
    Ajuntament de Sallent
    Lluís Len / Jaume Perarnau

Casa gairebé quadrada de planta baixa i un pis amb teulada a dues aigües. De petites dimensions i molt simple, per bé que ben conservada i d'estructura sòlida. Poques obertures exteriors, destacant tres arcs en galeria al pis. La façana és feta en pedra sense tallar, amb reforços a les cantonades.

Era l'antiga casa on vivia l'encarregat de la Sèquia (el sequiaire). Actualment forma part del projecte "Via Verda", que intenta recuperar tot l'entorn de la Sèquia de Manresa, molt propera a la casa, tot i aprofitant l'atractiu que representa l'existència d'una galeria de la mateixa, abandonada des del 1984.

Per bé que la Sèquia de Manresa és datada al segle XIV i ja hi ha referències de l'existència d'una casa per al Sequiaire poc més tard, l'edificació actual sembla més tardana.

AA. DD. "Sallent a l'abast" .- Ed. FAES .- Sallent 1982 .- p. 98