Cal Tort
Mediona

La Freixeneda.
    Quadra d'Agullàdols.

Fitxa ARQ 048 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Edifici de planta rectangular, a quatre vents, constituït per planta baixa, pis i golfes. La coberta, a dues aigües, té el carener paral·lel a les façanes llargues. La façana principal està orientada a sud, i el seu acabat és un emblanquinat homogeni. El portal d’entrada està rematat en arc rebaixat, i està flanquejat per dues finestres rectangulars enreixades a cada banda, sense acabar de ser simètriques. Al primer pis hi ha una porta d’accés a un balcó just sobre el portal, amb dues finestres a l’esquerra i una a la dreta, totes amb ampit. A les golfes hi ha tan sols tres finestres, rematades en arc rebaixat, com el portal. A la façana posterior l’obra (maçoneria) està a la vista, i tan sols hi ha finestres al primer pis i a les golfes.

També denominat Cal Janet.