Cal Torreta
Sant Pere Sallavinera

Nucli de la Fortesa

Núria Cabañas

Cal Torreta és una casa situada al nucli de la Fortesa construïda a partir de diferents volums annexionats. Segons el cadastre fou construïda l'any 1850 tot i que té origen en època moderna. La façana principal, orientada al nord-oest s'hi obre un portal d'arc de mig punt adovellat amb una porta de fusta amb l'any 1907 gravat. Possiblement aquest any s'hi va construir el petit porxo format per dos arcs de mig punt que situat davant el portal i el carrer cobert. Per la façana sud-est hi ha un volum annex, tipus torre amb dues grans finestres d'arc de mig punt de maons a la façana sud i una a la façana est on a nivell de planta baixa s'hi obre una porta. Adossat aquest cos i tancant tota la finca per la banda sud hi ha els antics corrals coberts amb una coberta de teula àrab a una vessant i diverses finestres tipus espitllera.
    Sota el carrer cobert hi ha una porta d'accés amb llinda de fusta per accedir a un cos, també propietat de Cal Torreta on hi havia un altre espai de corral. L'interior d'aquest espai es va modificar i parcel·lar a mitjans del segle XX.