Cal Torrents
Granera

Plaça de l'Església - Barri de l'Església
    A l'extrem de ponent del barri, al final del carreró que neix a la plaça de l'Església

Adriana Geladó Prat

Masia aïllada i reformada de planta en forma d'L, amb un pati davanter enllosat i una zona enjardinada lateral. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, i està distribuït en planta baixa i pis. Compta amb un portal d'accés d'arc de mig punt adovellat, amb els brancals bastits amb carreus de pedra. La resta d'obertures es corresponen amb finestres rectangulars emmarcades amb carreus de pedra, les llindes planes i els ampits motllurats, tot i que algunes han estat reformades modernament. Destaca una de les finestres de la façana de llevant, amb la llinda gravada amb la data 1788 i una creu llatina central. Adossat a l'extrem de ponent de la façana principal destaca un tram de mur bastit en pedra que conserva un portal d'arc rebaixat adovellat, amb els brancals bastits amb carreus de pedra. La construcció es complementa amb un volum rectangular adossat a la façana de ponent de l'edifici principal. Presenta una coberta de teula d'àrab d'un sol vessant combinada amb un terrat davanter delimitat amb barana de ferro, i està organitzat en un sol nivell. Tancant el conjunt arquitectònic per la banda de ponent hi ha un altre volum rectangular reformat amb teulada d'un sol vessant i distribuït en un sol nivell, actualment reformat.

Segons l'expert en toponímia Enric Garcia-Pey, l'edifici també fou conegut amb els noms de cal Pineda i can Xirau.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 63, 86, 90.