Cal Tonis
Casserres

Clot de els barraques
    Accés pel camí de Cardona, trencant cap a la Torreta, a 100 metres es deixa la casa a l'esquerra.

Hi ha elements estructurals que necessiten reforma i d'altres sanejament.
    Jordi Montlló Bolart

Masia fonamentada directament damunt la roca natural, és de planta rectangular i consta de planta baixa i pis amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
    La part més antiga de la casa queda amagada per una reforma de principis de segle XX feta de totxos vistos. En canvi el parament antic és de maçoneria amb grans carreus escairats a les cantoneres. La porta antiga té la llinda recta de pedra

Antigament es coneixia amb el nom de La barraca de la Vinya del Senyor. Pertany a Cal Fàbrega.
    La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Torri".