Cal Tiquet
Castellfollit del Boix

Pla de Fontanelles. Nord de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí de Castellfollit del Boix al Pla de Fontanelles. A la bifurcació del Collet Codina agafar el camí de la dreta
    602

41.68594
    1.70783
    392460
    4615714
    08059 - 418
    s. XIX
    1868
    001810900CG91E0001MO
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Tiquet és una edificació del segle XIX situada al Pla de Fontanelles. Es una construcció de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, pis i golfes. La façana presenta una composició simètrica distribuïda a partir de tres eixos. La porta d’accés, d’arc rebaixat de maons col·locats a mode de sardinell, s’ubica al centre de la planta baixa. D’aquesta façana en destaquen les finestres del primer pis, totes amb llinda i ampit decorat. En el cas de les dues finestres laterals l’ampit està decorat amb un rostre a la part central i la finestra central té gravat amb relleu †1868 a la llinda i l’ampit decorat amb una guirlanda. A pocs metres al costat de ponent hi ha dos cossos annexes amb la coberta a una pendent. El cos més antic és de planta quadrada amb la porta d’accés emmarcada amb maons. Era l’espai destinat a l’emmagatzematge del gra. Al costat dret d’aquest hi ha un porxo.