Cal Tia Lurdes
Santa Maria d'Oló

Avinguda de Manuel López, 7. Nucli urbà d'Oló

Ramon Camprubí Casadejús (mestre de cases)
    Jordi Piñero Subirana

Casa unifamiliar emplaçada a l'eixample d'Oló que compta amb detalls d'inspiració vagament noucentista. És una edificació parcialment entre mitgeres, de planta rectangular. Consta de dues plantes més golfes. La composició arquitectònica és de línies senzilles i elegants, amb uns lleugers destacats a les finestres inferiors, amb els reixats i un emmarcament fet de maons. Un altre detall és la sèrie de cinc finestrons de les golfes.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

Si ens refiem del cadastre, aquesta casa fou construïda el 1937. La va fer el mestre d'obres Ramon Camprubí Casadejús, que vivia a la casa del costat (cal Ramonet). Ramon Camprubí era un professional reconegut, que va ser també l'encarregat de construir l'església nova d'Oló o la reconstrucció del Pont de Cabrianes. Els fundadors de les tres cases adossades tenien lligams de parentiu.