Cal Tià
Santa Maria d'Oló

Carrer de Sant Antoni, 11. Nucli antic d'Oló (Dalt del Poble)

XVII-XX
    Jordi Piñero Subirana

Casa emplaçada al nucli antic d'Oló (Dalt del Poble) que és representativa de les que van sorgir als segles XVI i XVII, tot i que en aquest cas ha patit una reforma moderna que n'ha desdibuixat la fesomia tradicional. És una edificació entre mitgeres, de planta més o menys quadrada, i consta de planta baixa més un pis i golfes. En la façana principal, encarada al carrer de Sant Antoni, la remodelació practicada al segle XX ha estat gairebé total. Actualment s'estructura en base a dos eixos d'obertures, amb la paret pintada de blanc. El seu principal interès és que durant molt temps havia estat fonda i botiga, fet que ha quedat en el record popular.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell
    Denominació actua (segons un rètol a la façana): cal Serral

Cal Tià es troba en l'àrea més exterior del recinte murallat de Dalt del Poble; un sector que es devia edificar als segles XVI-XVII. No coneixem notícies antigues de la casa. A la primera meitat del segle XX cal Tià era fonda i botiga de queviures, i ho va ser fins els volts de 1953. En aquests anys la majoria de botigues i establiments de Dalt del Poble van anar tancant les portes.