Cal Teodoro
Castellet i la Gornal

Masos de Sant Marçal. Sud de Sant Marçal
    Des de Sant Marçal agafar el camí dels Pous. Passat la casa Els Pous el primer a l’esquerra

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Teodoro forma part del conjunt d’edificacions situades al sud de Sant Marçal, que juntament amb la resta de masos conformen el grup de Masos de Sant Marçal. La construcció està formada pel cos principal i dos annexes. El volum principal és una construcció de planat rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a llevant. Consta de planta baixa i pis. El frontis té una composició simètrica amb tres eixos d’obertura, tots d’arc pla i decorats amb un marc exterior de textura rugosa realitzat amb el mateix arrebossat de les parets. Pel cantó nord s’hi adossa un cos de planta baixa amb la coberta a una vessant amb una porta tipus garatge de fusta. Per la bada sud, s’hi adossa un segon cos de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, a la qual s’hi obren dues finestres d’arc pla amb ampit. Aquest cos forma part de l’habitatge i s’hi accedeix des de l’interior del primer volum. Els murs estan arrebossats i pintats de tonalitat beig. La façana principal del primer cos també hi consta un sòcol arrebossat i de textura rugosa igual que el marc decoratiu de les obertures de la façana principal. Davant hi ha un pati i tot el recinte està tancat per una balla metàl·lica.

Cal Teodoro fou edificat entorn la dècada de 1940 per un membre de la família de Cal Raspall; la família Raspall-Carbó.

Pla Especial del Catàleg de les Masies i Cases rurals del municipi de Castellet i la Gornal. Text refós – Aprovació definitiva agost de 2014