Cal Teixidor
Sant Mateu de Bages

Poble de Salo, s/n. Demarcació de Salo
    Carretera de Salo (BV-3002), al km. 8,6 trencall al nord.

Parcialment en ruïna
    Catàleg de masies (núm. 34)
    Jordi Piñero Subirana

Casa rural de dimensions mitjanes, parcialment en ruïnes, emplaçada al poble de Salo. Es situa entre mitgeres, amb cal Costa al sud i la Fusteria al nord. La façana principal d'aquesta casa era la de ponent, i actualment es troba esfondrada. La cara oposada, a llevant, és la més ben conservada. Té un petit cos adossat, més baix, obert a la part superior en forma de galeria. S'hi accedeix per una rampa.

Inscripció a la façana oest: 1769

El poble de Salo va formar-se probablement al segle XVIII, al costat de la parròquia i al llarg de l'altiplà que s'estén als peus de l'antic castell. El nucli inicial es troba en el sector on hi ha les cases de cal Costa i cal Teixidor, situat en un rocam a la part més alta d'aquest altiplà. Cal Costa conserva una inscripció del 1733 i cal Teixidor del 1769. Les cases que trobem en aquest sector són petites, entre mitgeres i d'estructura complexa. Aquest incipient nucli urbà es va anar estenent al llarg del turó, i les cases que trobem més avall són més grans, aïllades, i corresponen ja al segle XIX o principis del XX.
    Antigament en aquesta edificació hi havia dues cases, una s'anomenava cal Pissater, i era propietat del Molí de Salo. En aquest lloc hi havia hagut una barberia i també el cafè del poble.