Cal Tauler
Els Prats de Rei

Carrer de Carme Muñoz, 7
    Al nucli urbà i històric de la vila dels Prats de Rei.

XVI
    Jordina Sales Carbonell

La casa, que fa cantonada, es presenta molt reformada i actualment la façana està arrebossada, fet que no permet observar el tipus de parament, tot i que la construcció és de blocs de pedra mitjana ben escairats, si més no a la part inferior de l'edifici com es pot observar a la façana principal. La construcció té una planta rectangular allargada amb tendència trapezoïdal i consta de planta baixa i dos pisos. La façana principal dona al costat curt de l'edifici, al carrer Carmen Muñoz, i té una portalada adovellada acabada amb arc de mig punt i feta amb peces de sauló de la zona. La resta d'obertures són rectangulars. És un edifici del segle XVI que s'inscriu dins el gòtic tardà.

La casa de Cal Tauler era coneguda antigament amb el renom de Cal Carabrut i anteriorment amb el nom de Cal Ferrer de la Mare de Déu.

Aquesta casa es troba dins la vila medieval de Prats de Rei, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual. De fet, la casa Teuler està sobre part de l'antic recinte defensiu de l'edat del ferro (s. VI aC) localitzat durant unes excavacions arqueològiques dutes a terme l'any 2013.
    Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, aquest edifici, com la resta de la vila, hauria quedat molt afectat pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època, per la qual cosa l'aspecte actual correspondria a les rehabilitacions fetes a partir d'inicis del segle XVIII, un cop acabat el conflicte bèl·lic, tot i conservar també elements anteriors.

-ESTRADA PLANELL, Gemma; ASENSI ESTRUCH, Rosa M. (1997): Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'Anoia, Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Barcelona, p. 183.